Professor Grunschnabel

AWARD WINNING VEGETAL ICE Lactose free, Gluten free, Soja free & Vegan!

Zoals dat wel vaker gaat met legendes zijn de verhalen over het ontstaan van Professor Grunschnabel vele malen rond het kampvuur van mond tot mond gegaan, voordat ze zijn opgeschreven. Daarom weten slechts zeer weinigen nog waar avontuurlijke waarheid en baarlijke verzinsels over het leven van de Professor in elkaar overgaan. Wie is hij? En wie kent hem? Of is het misschien haar?

Feit is dat de Woordvoerder van Professor Grunschnabel op 11-jarige leeftijd voor het eerst kennis maakte met de magie van de Professor, in het noordoosten van Brazilië. Het was 1978 en de jonge Pepijn Ornstein proefde voor het eerst zulk onvergetelijk zuiver en lekker mango-ijs dat dit zijn leven ingrijpend zou beïnvloeden. Hij wilde ook zulk tongstrelend en melkvrij ijs maken!

Het duurde daarna echter nog vele jaren, en vele omzwervingen over de hele wereld voordat de mysterieuze Professor de tijd rijp achtte om een aantal belangrijke ijsgeheimen toe te vertrouwen.

Pas in 2003 mocht het ijs voor het eerst gefabriceerd worden onder de merknaam Professor Grunschnabel. Zodoende maakte het Nederlandse publiek vanaf dat moment pas kennis met allerlei verfijnde, vaak exotische smaakcombinaties. Brasil Basil Lime (limoen-basilicumijs), Fresa del Habanero (verse El Santa aardbeien met hete Surinaamse Madame Jeanette chilipepertjes) werden op de voet gevolgd door de eerste creaties op basis van de fluweelzachte plantaardige melkvervanger: kokosmelk. De smaken Siam HorapaCoco (kokosmelk met Thaise basilicum, galanga, limoen en goudbruin gebakken kokosrasp) en ChoCocolatewaren de grote nieuwe vondsten. Heerlijk romig ijs zonder room. Dat ook nog eens lekker licht op de maag ligt.

Jarenlang heeft de Professor zijn inner circle geïnspireerd met smaakideeën die hij over de hele wereld heeft verzameld.